Jongens B1 rules! 4-3-2015

Onder de bezielende leiding van gelegenheidscoach Alex van Leeuwen heeft Jongens B1 het kampioenschap binnen gehaald!

De wedstrijd speelde zich af in de O.G. hal te Santpoort/Haarlem tegen Qui Vive. Het was geen makkelijke wedstrijd. De tegenstander kan hockeyen en was niet van plan Uitgeest iets cadeau te doen. Daarnaast was, zoals vaak, de arbitrage een teer punt. De gehele wedstrijd gingen de mannen redelijk gelijk op waarbij vermeld moet worden dat Uitgeest steeds tegen een achterstand van 1 punt aan moest kijken. De strafcorners werden door Uitgeest niet benut en daar waar dan uiteindelijk werd gescoord, werden er doelpunten afgekeurd.

Uiteindelijk komt dan de twee laatste minuten in de wedstrijd bij een stand van 3-2 voor Qui Vive. Druk is een lastig factor bij JB1 van Uitgeest. Het kan twee kanten opslaan, of ze worden ijzersterk, of  ze bezwijken onder de druk. Alex van Leeuwen neemt in de 38e minuut, de beslissing om de keeper Chris uit het veld te halen en een extra speler als vliegende keeper in te zetten. Chris heeft het de hele wedstrijd druk gehad en heeft een aantal mooie reddingen op zijn naam staan. Kortom het risico dat wordt genomen is groot!

Door het zetten van een waanzinnige druk weet Uitgeest uiteindelijk in de laatste minuut een strafcorner te forceren. Helaas komt ook deze strafcorner niet uit de verf, maar wordt de bal afgeweerd door de tegenstander. De scheidsrechter geeft een strafbal maar draait na een lange discussie met zijn collega en de nodige protesten, zijn beslissing terug naar een strafcorner. Ondertussen is de zoemer gegaan en is de speeltijd voorbij. Zowel de spanning als de frustratie bij MHCU JB1 heeft zijn kookpunt bereikt. JB1 Uitgeest neemt positie voor de strafcorner… De bal wordt spatzuiver aangegeven op Jesse. Daar waar normaal de bal niet doet wat hij moet doen, wordt deze nu op doel gepusht. De beweging lijkt nog het meest op een sleeppush waar bij de bal snoeihard wordt gespeeld op de linkerzijde van het doel op knie hoogte van de keeper. De keeper ziet de bal amper en het net beweegt. Hier valt niet op af te dingen; de stand eindigt op 3-3.

Uiteindelijk blijkt deze stand genoeg te zijn om JB1 Uitgeest, uit te roepen tot zaalkampioen 2014-2015!

Nieuwscategorie : Kampioenen

 
 

Alle nieuwsberichten

Zoeken in nieuws

Agenda

Er zijn nog geen agendapunten

Facebook