Hockeykampioenen in drievoud: het geheim van MD1 ontrafeld 8-6-2018

Kampioen worden is voor elke sporter de ultieme ervaring. Twee keer kampioen worden is helemaal bijzonder. Maar wat te denken van drie kampioenschappen, en dat nog wel in één seizoen? Vraag het de meiden van MD1, die dit hockeyjaar maar liefst drie titels aaneen regen.


Maar deze zaterdag smaakt de limonade na de wedstrijd toch wat wranger. Ze hebben eens een keer niet gewonnen, het werd een puntendeling dankzij een late gelijkmaker. En dat zit de dames toch niet lekker. "We waren beter, maar hij wilde er vandaag echt niet in. Balen.” Dat was in de andere duels dit seizoen wel anders. Het meisjes D1-team veegde de ene na de andere tegenstander van het kunstgras, of de zaal uit. Alleen De Kraaien uit Zaandam kregen ze niet klein en liepen ze tegen een zeldzame nederlaag aan.
Om dit opvallende succes, het geheim zo u wilt, te verklaren, lopen we met de speelsters een paar opties door.


Optie 1: MD1 was gewoon te laag ingedeeld

"De eerste competitie voor de winterstop was dat wel zo”, zeggen ze eerlijk. "We wonnen elke wedstrijd heel dik, 6-0, 7-0 en zo. Maar daar was niets aan, hadden we geen echte uitdaging. In de zaalcompetitie waren de tegenstanders al beter. Dit voorjaar speelden we tegen de hogere teams van grote clubs als Alliance en Alkmaar. Nog niet de D1, maar wel D2.”


Optie 2:   De meiden kennen elkaar al jaren en zijn goed op elkaar ingespeeld

"We spelen pas dit jaar in dit team samen. Natuurlijk zaten sommigen wel al eerder bij elkaar in een ploeg. Maar we zijn vorig jaar door selectie bij elkaar gezet. We zijn meiden uit Uitgeest, maar ook uit Krommenie, Limmen en Heemskerk. We zijn nu wel een vriendinnenploeg geworden, hockeyvriendinnen.”


Optie 3: Door fysieke kracht rolt MD1 de tegenstander op

Giechelend: "Nee echt niet. Vaak zijn de tegenstanders juist veel groter dan wij. Vandaag ook weer. Maar daar zijn wij niet bang voor hoor. Als je groot bent, wil dat nog niet zeggen dat je ook goed kunt hockeyen. En wij zijn vaak sneller, dat vinden ze niet leuk. Sommige teams zijn wel gemener in het veld. Gaan ze expres op je enkel staan, of haken ze je met hun stick. Onze coaches Cune en Emilia zeiden al dat wij wat te aardig in het veld zijn.”


Optie 4: MD1 wil graag winnen

"Jaaaa. We zijn allemaal erg fanatiek. We spelen ook echt voor elkaar, niemand die laat lopen. We werken er hard voor, ook als we achter staan. Vaak winnen we juist doordat we aan het eind van de wedstrijd scoren. We houden ook niet bij hoeveel goals iemand maakt. Scoren doe je als team. Wel wordt na elke wedstrijd een ‘man of the match’ gekozen, en die krijgt een sticker op haar stick. Dat is dan de speelster die hard heeft gewerkt. Wie aan het einde van het seizoen de meeste stickers heeft, wordt een rondje rond het veld gedragen.”


Het seizoen loopt ten einde, en het succesteam dan ook. Er wordt weer opnieuw geselecteerd en het is afwachten in welke teams de meiden geplaatst worden. Maar één ding is wel al zeker: ze blijven bij Uitgeest hockeyen. "Gewoon omdat het een gezellige club is, waar je dus ook op een goed niveau kunt hockeyen. Ga je naar een grote club zoals Overbos en je haalt de selectie net niet, kom je in D6 of zo. Wij willen zo hoog mogelijk spelen, maar wel bij een gezellige vereniging.”
 

Nieuwscategorie : Kampioenen

 
 

Alle nieuwsberichten

Zoeken in nieuws

Agenda

Er zijn nog geen agendapunten

Facebook