Informatie zaalhockeyseizoen 25-9-2018

De veldcompetitie is net begonnen, maar ook de zaalcompetitie dient zich alweer aan. De teams moeten alweer aangemeld worden; daarom is via onze coaches al gevraagd welke leden ook in de zaal willen spelen. Het is leuk om te zien dat het enthousiasme voor zaalhockey groot is, want velen hebben zich opgegeven.

Hoe werkt het?
De zaalcompetities zijn er voor teams vanaf de 8-tallen. Elk team mag uit maximaal 16 spelers bestaan. Echter mogen er per wedstrijd 12 spelers meedoen. Dat betekent dat in teams van 16 spelers per toerbeurt vier spelers een wedstrijd overslaan. In de zaalcompetitie speelt elk team circa 12 wedstrijden, die 2x 20 minuten duren, exclusief 5 minuten rust.
Voor de junioren (11-tallen) begint het zaalseizoen in het weekend van 1 december, terwijl de jongste jeugd (8-tallen) in het weekend van 5 januari begint.

Materiaal
Voor het zaalhockey is elke speler verplicht een bitje, scheenbeschermers en een zaalhockeyhandschoen te dragen. Ook is er een aparte zaalstick nodig, deze is verkrijgbaar bij elke hockeywinkel. Omdat de wedstrijden in sporthallen worden gespeeld, zijn ook indoor sportschoenen (geen zwarte zool) verplicht. Tijdens elke wedstrijd dienen de spelers het officiële MHCU-tenue te dragen. De keepers krijgen extra materialen, speciaal voor de zaal. De materiaalbeheerder van MHCU neemt voortijdig contact op met elk team. 

Training
Tijdens het zaalseizoen wordt er ook getraind in De Zien (Uitgeest) of Sporthal de Lelie (Akersloot). De zaaltrainingen starten in de week van 19 november waarbij elk team in totaal 6 tot 8 uur zaaltraining krijgt. Het zaaltrainingsschema kun je te zijner tijd vinden op de MHCU-website.

Begeleiding
Net als bij de veldwedstrijden is er ook bij zaalwedstrijden een coach/begeleider nodig. Daarnaast dient elk team per wedstrijd één scheidsrechter te leveren. Dit dienen de teams zelf te verzorgen. Bespreek daarom binnen het team wie dit op welke data op zich kan nemen. Elke scheidsrechter moet in het bezit zijn van een scheidsrechterkaart.

Contributie
Deelname aan de zaalcompetitie (inclusief trainingen) bedraagt € 70,- per speler. Dit bedrag wordt via automatische incasso geïnd. 

Veel plezier straks in de zaal.

Nieuwscategorie : Zaalhockey

 
 

Alle nieuwsberichten

Zoeken in nieuws

Agenda

Er zijn nog geen agendapunten

Facebook