Update coronavirus 29-9-2020

Beste leden, ouders/verzorgers,

Tijdens de persconferentie van maandag 28 september jl., heeft de regering nieuwe maatregelen afgekondigd om het aantal coronabesmettingen terug te dringen.

Helaas heeft dat voor ons ook een aantal nieuwe regels tot gevolg. Deze regels zullen, voorlopig, voor de komende 3 weken gelden en zijn een aanvulling op de reeds bestaande coronamaatregelen die we bij MHCU getroffen hebben.


Trainingen:

 • Trainingen kunnen doorgaan.
 • Er is altijd een corona-coördinator aanwezig. Tijdens de jongste jeugdtrainingen wordt dit geregeld door het bestuur. Bij junioren en seniorenteams, zijn dat de trainers.
 • Ouders zetten hun kinderen af en mogen niet mee het terrein op. Bij het ophalen wachten ouders buiten het hek. Bij de jongste jeugd loopt de trainer mee met de kinderen tot aan het hek.
 • Het clubhuis is gesloten. Trainers die meerdere trainingen achter elkaar geven, mogen wel eten in het clubhuis. De bar is gesloten!
 • Toiletten en kleedkamers zijn geopend, maar gebruik deze zo min mogelijk. Ga vooraf thuis naar het toilet en kleed je thuis om.
 • Direct na de training verlaat iedereen het terrein.


Thuiswedstrijden:

 • Wedstrijden kunnen doorgaan, mits er bij elk team 1 ouder als corona-coördinator aanwezig is. Via de teammanagers worden de corona-coördinatoren geregeld.
 • Ouders zetten hun kinderen af en mogen niet mee het terrein op.
 • De bar is gesloten. Het clubhuis is alleen geopend voor gebruik van het toilet.
 • Kleedkamers en toiletten zijn geopend, maar maak hier zo min mogelijk gebruik van.
 • Na de wedstrijd verlaat iedereen direct het terrein.
 • Per team zijn maximaal 2 coaches aanwezig.
 • Per wedstrijd zijn maximaal 2 scheidsrechters (en een mogelijke scheidsrechterbegeleider) aanwezig.


Uitwedstrijden:

 • Voor uitwedstrijden geldt geen publiek bij de wedstrijden. Rijouders vallen niet onder publiek en mogen wel aanwezig zijn.
 • Zorg dat er zo min mogelijk auto’s ingezet worden. Het advies is om vanaf 13 jaar mondkapjes te gebruiken.
 • De maatregelen kunnen per club verschillen. Check vooraf wat de regels zijn bij de club die je gaat bezoeken. Let op: sommige clubs hanteren een registratiebeleid. Het kan zijn dat je vooraf moet registreren.

 

Veel gestelde vragen:

Mogen ouders naar sportwedstrijden van kinderen komen kijken?
Nee. Dat mag vanaf 29 september niet meer. Het doel is om de sportbeoefening zoveel mogelijk door te laten gaan, zonder grote groepen mensen bij elkaar te brengen. Daarom zijn toeschouwers niet meer toegestaan. Dat geldt ook voor ouders die naar hun sportende kind willen kijken.

Ik rijd mijn kind (t/m 17 jaar) naar een uitwedstrijd. Ben ik dan een toeschouwer?
Nee. Bij uitwedstrijden van jeugdleden t/m 17 jaar vallen de benodigde chauffeurs onder teambegeleiding. Zij vallen dus niet onder de regel voor toeschouwers en mogen blijven kijken naar de wedstrijd. Zorg er wel voor dat je het aantal rijouders beperkt tot dat wat je nodig hebt om naar de wedstrijd te komen!

Ik rijd mijn kind (t/m 17 jaar) naar een training of thuiswedstrijd. Mag ik blijven kijken?
Nee. Als kinderen sporten op de eigen sportaccommodatie voor bijvoorbeeld een training of thuiswedstrijd, dan vallen chauffeurs niet onder teambegeleiding. Zij worden dan als toeschouwer gezien en mogen dus niet blijven kijken.

Mogen sporters die klaar zijn met hun wedstrijd of training blijven kijken naar een andere training of wedstrijd?
Nee. Sporters die klaar zijn met hun eigen wedstrijd of training worden gezien als toeschouwers. Zij moeten zo snel mogelijk de sportaccommodatie verlaten.

Wie horen er bij de team- en wedstrijdbegeleiding?
Onder de team- en wedstrijdbegeleiding vallen alle personen die bij een team horen en/of tijdens de training of wedstrijd een specifieke functie hebben, bijvoorbeeld als trainer/coach, als spelbegeleider bij de Jongste Jeugd of als scheidsrechterbeoordelaar. De benodigde rijouders horen bij de teambegeleiding van een jeugdteam. Iedereen moet na het uitvoeren van de functie de sportaccommodatie zo snel mogelijk verlaten

Mogen we schuilen in het clubhuis als het regent?
Nee, het clubhuis is gesloten voor bezoekers. Schuilen is dus niet mogelijk.


Meer informatie over de corona-maatregelen is ook te vinden op de website van de KNHB:
https://www.knhb.nl/kenniscentrum/artikel/coronavirus-van-invloed-op-hockeycompetitie

 


Nieuwscategorie : Bestuur

 
 

Alle nieuwsberichten

Zoeken in nieuws

Agenda

Er zijn nog geen agendapunten

Facebook