Social Mediabeleid MHCU 10-9-2022

Social media zijn onlosmakelijk met de huidige tijd verbonden. Communicatie gaat snel en uitspraken zijn zo gedaan en, belangrijk, op het internet niet of nauwelijks uit te wissen. Social media kunnen, indien verantwoord gebruikt, een waardevol en doeltreffend instrument zijn om informatie te delen over onze sport en onze vereniging. Het kan echter ook een risico inhouden voor vertrouwelijke en specifieke informatie én onze reputatie. Een goed gebruik van social media is dan ook in ieders belang.

Het bestuur van MHCU heeft dan ook een Social mediabeleid opgesteld voor alle leden, vrijwilligers en betrokkenen. Dit beleid is bijgevoegd bij dit bericht als bijlage, neem het zorgvuldig door!

Instagram teamaccounts
Bijzondere aandacht wordt gevraagd voor de verschillende teamaccounts op Instagram. MHCU heeft één officieel Instagram-account waar berichten namens MHCU worden geplaatst door de aangewezen personen. Daarnaast zijn er diverse teamaccounts die door spelers zijn aangemaakt. Deze initiatieven zijn leuk en positief en dragen bij aan het clubgevoel van MHCU. De laatste hebben we echter een aantal keer berichten op Instagram voorbij zien komen die schadelijk zijn voor de reputatie van MHCU. Dat is niet gewenst.

Hier de basisprincipes voor het gebruik van social media voor de officiƫle accounts van MHCU, maar ook voor de niet-officiƫle accounts, zoals de teamaccounts op Instagram:

 • Spreek alleen namens MHCU en verkondig geen meningen of opinies, tenzij besproken met het bestuur.
 • Verspreid geen vertrouwelijke informatie over MHCU en/of anderen.
 • Maak statements die alleen positief kunnen worden uitgelegd en begrepen.
 • Doe geen lasterlijke uitspraken over:
  - MHCU en belanghebbenden
  - Mede clubleden
  - Sponsoren
  - Andere partners, andere verenigingen/teams, (assistent)scheidsrechters
 • Plaats geen leugens, dubieuze, lasterlijke, grove, bedreigende teksten en/of afbeeldingen.
 • Citeer of plaats alleen teksten en/of afbeeldingen van medespelers, andere spelers of belanghebbenden met hun uitdrukkelijke toestemming of die zijn genomen vanuit de context van het huishoudelijk reglement. (Artikel 14: Beeldregistratie)


Bij overtreding van dit social mediabeleid kunnen, afhankelijk van de aard en ernst daarvan, sancties worden opgelegd door het bestuur.

 


Nieuwscategorie : Bestuur

Bijlage
 
 

Alle nieuwsberichten

Zoeken in nieuws

Agenda

Er zijn nog geen agendapunten

Facebook