Vertrouwenscontactpersoon

Waarvoor kun je terecht bij de Vertrouwenscontactpersonen van MHCU?

Heb je vermoedens van (online) agressie, pesten, uitsluiting, discriminatie of seksuele intimidatie op of rond MHCU? Of heb je daar vragen of opmerkingen over, dan kun je je tot de Vertrouwenscontactpersonen van MHCU wenden. Dit zijn Marjon Peters en Romaike Zuidema.

Ons doel is dat iedereen in een veilige sportomgeving veel plezier kan beleven aan hockey. Iedereen die bij de club betrokken is, sporters, trainers, coaches, ouders en bestuur, kan een gesprek met ons aanvragen bij lastige kwesties. Wij kiezen geen kant naar aanleiding van wat jij ons vertelt en de gesprekken zijn vertrouwelijk.

Hulpverleners zijn wij niet en we doen ook géén onderzoek bij incidenten. Wel luisteren en denken we mee. Vervolgens overleggen we samen met jou over vervolgstappen. De VCP brengt het bestuur altijd op de hoogte van hetgeen een betrokkenen heeft verteld op inhoud en procesniveau en beschrijft welke (doorverwijzigings)afspraken zijn gemaakt. Dit kan op verzoek anoniem gebeuren.

Twijfel je om contact op te nemen? Weet dat wij er ook voor de twijfelgevallen zijn. Je kunt ons bereiken via [email protected]. Geef daarbij aan wat je nodig hebt: een live of telefonische gesprek of Whatsapp. Je mag de kwestie in de mail beschrijven, maar dat hoeft niet. Wij reageren binnen een dag.

Wij volgen de richtlijnen van NOC*NSF en Centrum Veilige Sport Nederland.

 

Marjon Peters (rechts op de foto hieronder)
Al jaren ben ik als sociaalpsychiatrisch verpleegkundige werkzaam in de GGZ. De laatste jaren in een ambulant team waar ik mensen, partners en familie behandel en begeleid bij een dementieproces. Mijn dochters Sanne en Pam hockeyen bij MHCU. Graag zou ik een bijdrage willen leveren aan de leden, ze een veilige setting bieden waar ze zich kunnen uiten over dat waar ze zorgen over maken. Goed luisteren en niet-oordelen vind ik van belang.

Romaike Zuidema (links op de foto hieronder)
In het dagelijks leven werk ik bij een organisatie die strijdt tegen mensenhandel. Ik train professionals, zoals toezichthouders, Veilig Thuis en artsen, op signalen van mensenhandel. Vanuit die rol ben ik gewend om lastige en pijnlijke kwesties bespreekbaar te maken. Tijdens mijn studie heb ik mij o.a. gespecialiseerd in seksuele intimidatie en recht. Ik wil dat iedereen kan genieten van hockey zonder sociale uitsluiting, pestgedrag of geweld. Dit is voor mij de reden mij als Vertrouwcontactpersoon te verbinden aan MHCU. Zelf hockey ik niet bij MHCU, mijn dochter Liv wel.


 


Agenda

Er zijn nog geen agendapunten

Facebook