Zaalhockey informatie

Hier vind je alle informatie over het zaalhockey bij MHCU. Zaalhockey wordt in de winterperiode gespeeld en is een leuke afwisseling ten opzichte van het veldhockey. Het is erg leerzaam en goed voor de handelingssnelheid, techniek en tactiek. Dit kan dan weer op het veld gebruikt worden voor de 2e helft van de competitie. Ook is het een aantrekkelijke sport om naar te kijken.


Wedstrijden
Het zaalhockeyseizoen start doorgaans in de eerste week van december en loopt door tot eind februari, dat is inclusief het eerste en het laatste weekend van de kerstvakantie. Wegens de enorme populariteit van zaalhockey wordt er zowel in het eerste als het laatste weekend van de kerstvakantie gepeeld. De A, B en C-categorie speelt zowel op zaterdag als op zondag en de senioren en D-categorie in principe op zondag. De jongste jeugd speelt in beginsel op zaterdag. Ieder team speelt ongeveer 5 weekenden en per keer worden er 2 wedstrijden gespeeld.


Trainingen
Alle jeugdteams trainen een aantal keer in de zaal. Het trainingsschema start meestal eind november en wordt begin die maand bekend gemaakt. De zaaltrainingen worden gegeven in sporthal De Zien in Uitgeest en Sporthal De Lelie in Akersloot.


Informatie coaches en managers
De legguards moeten worden voorzien van zachte riempjes met plastic gespen. Deze worden voor aanvang van de competitie uitgereikt. Ook ontvangt het team ballen die speciaal voor gebruik in de zaal zijn. Een wedstrijd mag alleen worden gespeeld met een zaalbal.


Scheidsrechters en zaalhockey
Elk team dient zelf scheidsrechters te regelen voor de wedstrijden (in bezit van geldige scheidsrechterskaart). De vereniging biedt de mogelijkheid om iedereen die geen kaart heeft deze te laten halen, hiervoor is geen hockeyervaring vereist.

In november en december organiseert de KNHB scheidsrechtersbriefings, waarin de zaalhockeyregels worden besproken. Data worden via de website van MHCU bekend gemaakt.


Uitrusting

Voor het spelen van zaalhockey is een zaalstick noodzakelijk. Zaalschoenen zijn ook nodig, deze mogen geen zwarte zool hebben. Het hebben van een zaalhandschoen is verplicht, ook voor de trainingen! Daarnaast zijn de mondbeschermer en scheenbeschermers ook in de zaal verplicht. Keepers krijgen zachte riempjes en gespen voor de klompen. Metalen gespen zijn niet toegestaan, hiermee kun je de zaalvloer en andere spelers onbedoeld schade toebrengen.


Agenda

Er zijn nog geen agendapunten

Facebook