Zaalleiding

Bij een thuiswedstrijd (kan ook in een zaal in een andere plaats zijn) heeft het betreffende team zaaldienst. Als zaalleiding ben je verantwoordelijk voor de speellocatie, het wedstrijdverloop en de wedstrijdformulieren. De coach/manager dient 2 volwassenen aan te stellen die gedurende de zaaldienst achter de wedstrijdtafel plaatsnemen.
Op de volgende pagina van de hockeybond (KNHB) staat meer uitleg over zaalhockey; ook de taken voor de zaalleiding worden uitgelegd: https://www.knhb.nl/kenniscentrum/artikel/districtscompetities-noord-holland

Als zaalleiding zie je er ook op toe dat het digitale wedstrijdformulier wordt ingevuld (DWF). De teams zijn zelf verantwoordelijk voor het invullen van het DWF. Ook wordt de tijd bijgehouden door de zaalleiding. Mocht je als team als eerste die dag spelen, dan hoort het neerleggen van de balken ook bij je taak (hetzelfde geldt met opruimen van de balken aan het einde van de dag)!

Indien je team in de Zien of De Lelie speelt, let dan op bij het opruimen van de balken dat deze allemaal met de brede kant naar boven op de kar worden gelegd (dus niet draaien). Dit zorgt ervoor dat het uitleggen van de balken eenvoudiger gaat en dat er niet onnodig trainingstijd verloren gaat.

Ook in de zaal kan een wedstrijd afgelast worden. Dit kan gedaan worden door de KNHB bij bijv. slecht weer, waardoor het niet verantwoord is de weg op te gaan. Dit wordt bekend gemaakt via de website van de KNHB, twitter en facebook. De zaalleiding kan de wedstrijd lokaal afgelasten bij bijv. ontbreken van de balken of een dubbele boeking. Dit komt gelukkig niet vaak voor! In het laatste geval, laat het weten aan het wedstrijdsecretariaat zaalhockey, de wedstrijd moet dan opnieuw ingepland worden door de KNHB.


Wedstrijdsecretariaat zaalhockey

Door het wedstrijdsecretariaat zaalhockey wordt contact onderhouden met de KNHB. De inschrijving van het totaal aantal teams wordt gedaan en ook wordt contact gehouden met de verschillende teams over het zaalhockey.

Bij MHCU wordt het wedstrijdsecretariaat zaalhockey gedaan door:
Linda Kwak: [email protected]
Voor vragen is zij te bereiken via de mail.

Agenda

Er zijn nog geen agendapunten

Facebook