MHCU maakt werk van opleiden trainers 2-5-2019

Trainen doen we bij MHCU om te leren en beter te worden. Dat geldt voor de spelers, maar zeker ook voor onze trainers. De vereniging doet een beroep op de oudere hockeyjeugd om de jongere leden te trainen en voor te bereiden op de wedstrijden. Deze jonge trainers zijn superbelangrijk voor MHCU en daarom besteedt de club ook veel aandacht aan hun ontwikkeling. 

Hoofdtrainer Sanne van Randeraat heeft voor al deze jeugdtrainers aan het begin van het seizoen een ‘train de trainer traject’ uitgestippeld. Ze werken volgens een handboek dat aan iedere trainer beschikbaar is gesteld. Daarnaast zijn er gedurende het seizoen tal van cursusavonden en -ochtenden waar ze theorie- en praktijkscholing krijgen. Een aantal trainers volgt de cursus hockeytrainer 1 bij de hockeybond en een aantal begint binnenkort aan het vervolg voor hockeytrainer 2.

De trainers houden geregeld een evaluatiegesprek met de hoofdtrainer, waarbij hun ontwikkelpunten worden besproken. Maar uiterst leerzaam is ook dat ze uitgedaagd worden elkaar te beoordelen volgens het PULSE-principe (PULSE = plezier, uitdaging, leren, samenwerken, erkenning).

Je zult begrijpen, ontwikkelen en opleiden kost tijd en inspanning. Hopelijk is het je dan ook opgevallen welke enorme progressie de hele trainersgroep van MHCU gedurende het seizoen heeft gemaakt. Het bestuur is trots op hun ontwikkeling en het werk dat Sanne eraan heeft besteed. Of zoals Sanne zelf zegt:
‘Het zijn de talenten van de toekomst en mijn helden van de velden!’

Bij een groeiende vereniging als de onze blijft er altijd behoefte aan goede trainers en coaches. En wie de nodige hockeyervaring heeft en zich daartoe geroepen voelt: meld je aan!


 

Nieuwscategorie : Bestuur

 
 

Alle nieuwsberichten

Zoeken in nieuws

Agenda

Er zijn nog geen agendapunten

Facebook