Kennismaking met onze nieuwe hoofdtrainers 27-10-2019

Mark Wagter en Sebas Veenstra versterkingen voor MHCU

Je hebt ze vast al gezien op ons sportpark, of kent ze misschien al. Hoofdtrainers Mark Wagter (24) en Sebastian Veenstra (22, ‘noem me maar Sebas of Sebba’) komen ‘van buiten’ en zijn de technische staf van MHCU komen versterken. Ze lopen alweer een tijdje bij onze vereniging mee, dus hoog tijd voor een nadere introductie.

Hoe zijn jullie bij MHCU verzeild geraakt?
Mark: "Ik kom van Terriërs in Heiloo. Ik heb een echt geel-zwart hart. MHCU kwam vorig jaar ineens op mijn pad. Ik hoorde via een vader van twee spelers die ik trainde, dat MHCU trainers zocht. En ik wilde na zoveel jaar Terriërs ook wel eens verder kijken.”
Sebas: "Ik ben vorig jaar benaderd door Niels Tervoort, die ik ook van Overbos ken. Ik heb bij Overbos zeven jaar van alles als trainer en coach gedaan, en vond het wel leuk om ook eens ergens anders te kijken. Ik heb een gesprek met Sanne gehad en zag het wel zitten. Leuk om bij MHCU vanuit mijn ervaring mee te helpen om dingen te verbeteren.”

Wat is jouw hockeyachtergrond?
Mark: "Mijn hele familie zit bij Terriërs, ik ben er opgegroeid. Mijn vader coacht er nu nog, mijn moeder is wedstrijdsecretaris, mijn broers spelen er. Ik hockey vanaf mijn zesde. Een degelijke achterspeler, zat altijd in de selectieteams en speel nu in heren 2.”
Sebas: "Ik heb twee oudere zussen en een jongere die allen hockeyen bij Overbos, dus ik ging maar mee. Daarna heren 1 kijken, prachtig. Eigenlijk wilde ik voetballen, maar ben toen zelf maar gaan hockeyen. Ik speelde in de selectieteams en daarna heb ik bij Hurley in de hoogste landelijke jeugd gespeeld, totdat ik er door een blessure lang uit raakte. Daarna ben ik teruggegaan naar Overbos om weer met vrienden te spelen, en nu zit ik in heren 1. Ik ben altijd een snelle, behendige aanvaller geweest, maar tegenwoordig middenvelder, lekker kilometers vreten.”

Trainer en coach, hoe is dat zo gekomen?
Mark: "Bij Terriërs heb ik zo’n beetje alle teams al wel gehad. Nu train en coach ik daar ook nog, best druk dus. Als A-junior ben ik destijds begonnen met een paar uurtjes training, en dat is steeds meer geworden. Momenteel ben ik bijna klaar met de opleiding Hoofdtrainer 3. Vooral de jongste jeugd vind ik fantastisch. Heerlijk die beleving en energie van die kleintjes. Daar krijg ik zelf ook energie van.”
Sebas: "Als je bij de oudere jeugd speelt, word je gevraagd om training te gaan geven. Zo ging het bij mij dus ook. De jongste jeugd, C’tjes, B’s, allerlei teams gedaan. Ik vind het geweldig om kennis op jongeren over te brengen. Op basis van plezier leren, dat geeft mijzelf weer veel plezier. Ik ben zelf nogal fanatiek, verliezen is niet erg, maar de manier waarop vind ik wel belangrijk.”

En verder, naast het hockey?
Mark: "Ik volg de opleiding Sport & Bewegen in Amsterdam. Als ik daarmee klaar ben wil ik verder in het organiseren van sportevenementen. Dat in combinatie met hockey lijkt me ideaal.”
Sebas: "Heb je even. Ik studeer commerciële economie, vierde jaar, en heb een baan als meetkundige. Ik voetbal nog bij ADO op zaterdag, speel ook in de zaal, en de tenniscompetitie is voor mij heilig. Dan hockey bij Overbos, train twee keer in de week, en ben dus trainer en coach bij MHCU en Overbos. Best druk ja, maar als ik ’s avonds om half elf op de bank plof, heb ik een heel voldaan gevoel.”

Ben je al een beetje MHCU’er?
Mark: "Het was wel wat wennen in het begin. Ik kende twee personen hier, maar laten die net dit seizoen naar Terriërs zijn overgestapt. Het wennen gaat snel hoor, ik voel me hier al aardig thuis. Je moet natuurlijk niet in een hoekje blijven zitten. We hebben echt een heel leuke trainersgroep en er wordt goed gewerkt. Eigenlijk is MHCU net als Terriërs maar dan wat kleiner.”
Sebas: "Ik loop hier al iets langer rond. We hebben een leuke groep trainers en ik heb het gevoel dat iedereen ook graag wil. MHCU is wat kleiner, maar net als Overbos een gezellige familievereniging. Hier is het wel wat vrijblijvender, bijvoorbeeld in de eerste teams. De ambities zijn iets anders. Bij Overbos gaat iedereen er honderd procent voor, hier is dat wat minder.”

Zijn er zaken bij MHCU die je wil verbeteren?
Mark: "Ik ben hier nog maar kort en het is lastig daar nu al iets over te zeggen. Met het ‘trainerstrain-concept’ (hoofdtrainers begeleiden jeugdtrainers, red.) had ik geen ervaring, maar daar leer ik ook weer van. Ik zal zo mijn hockeykennis overbrengen. Over het algemeen vind ik het goed om het hoogst haalbare na te streven, maar dat moet met plezier en een goede sfeer samengaan.”
Sebas: "Er kan van alles beter, dat is ook het leuke. Basiszaken zoals voetenstand, slagtechniek, van alles eigenlijk. We zien nog te vaak een blinde bal; drie keer zo’n bal en dan de shuttlerun als straftraining, ha ha… 😉 Zo ging het bij Hurley om je te leren kijken, maar dat doen we hier natuurlijk niet. Ik wil er wel graag meer intensiteit in brengen, de wil om te leren. En als de trainer spreekt, is het team stil, zulke zaken kunnen hier zeker nog een stuk verbeteren. Maar ik zie het echt al groeien, bij meerdere teams. We zijn al behoorlijk goed bezig.” Nieuwscategorie : Informatie

 
 

Alle nieuwsberichten

Zoeken in nieuws

Agenda

Er zijn nog geen agendapunten

Facebook