Nieuwe maatregelen overheid van invloed op veld-, zaal- en midwintercompetities 5-11-2020

De aangekondigde maatregelen van 3 november maken dat het bestuur en de competitieleiding van de KNHB opnieuw hebben moeten kijken naar de mogelijkheden en voortgang van de competities.

1. Zaalhockeycompetities
De overheidsbesluiten dwingen de KNHB ertoe de zaalhockeycompetities seizoen 2020-2021 te annuleren.

2. Midwintercompetities
Voor de organisatie van de midwintercompetities gaan helaas dezelfde punten op als voor de zaal. De nieuwe overheidsbesluiten en verlenging van bestaande maatregelen dwingen de KNHB ertoe de hervatting van de reguliere veldhockeycompetities uit te stellen tot januari 2021. Dat maakt het niet mogelijk een volwaardige midwintercompetitie aan te bieden waardoor helaas ook de midwintercompetities komen te vervallen dit seizoen.

3. Veldhockeycompetities
Het besluit van de overheid zorgt er ook voor dat alle veldcompetities nog niet herstart kunnen worden. Om verenigingen en hockeyers inzicht te geven in de mogelijkheden die er, afhankelijk van toekomstige overheidsbeslissingen, zijn, delen we hieronder twee scenario’s.

Scenario 1: starten met competities in januari
De KNHB streeft ernaar, vanzelfsprekend passend bij de dan geldende maatregelen, in januari de competities te hervatten en hoopt dat op 9 en 10 januari de eerste competitiewedstrijden weer kunnen worden gepland. Als dat het geval is, worden de lopende veldhockeycompetities direct hervat.

Scenario 2: starten met competities in februari
Wanneer de competities pas in februari weer mogen worden hervat, geldt in hoofdlijnen hetzelfde als bij een start in januari: er wordt direct weer competitie gespeeld zodra dit door de overheid wordt toegestaan.

De volledige informatie over alle maatregelen en de scenario's is te lezen op de website van de KNHB.


Nieuwscategorie : Informatie

 
 

Alle nieuwsberichten

Zoeken in nieuws

Facebook